pátek 2. září 2011

Hamerský potok - 17-18.9.2011

Přátele, kamarádi, vodáci,

několik z Vás se ptalo na Hamerák a tak bych Vám rád poslal víc informací. Hamerák je v celku malý putůček kousek od Jindřichova Hradce na kterém se jednou v roce pořádá asi nejlépe zorganizovaná akce na které jsem kdy byl. Pořadatel má totiž výborně zorganizovanou především dopravu, takže stačí jen přijet do kempu na startu, tam vzít loď, sjet dolů odkud Vás autobus nebo vlak odveze zpět nahoru a může se jet znovu. Potok je úzký a je v něm spousta vody, takže to už chce trochu obratnosti. Jedete vlastně lesem, podjíždítě nízké lávky a hlavně se vyhýbáte spoustě dalších vodáků. Detailní informace od pořadatele naleznete zde.


Plán celé akce

1. Pátek 16.9.
Ve večerních hodinách odjezd do kempu Malý Ratmírov.

2. Sobota 17.9.
voda poteče hned od rána a tento den se jede hlavní závod ve všech kategoriích. Tedy kajaky i nafukovačky. Závodí se mezi brankama a určite to stojí za zkoušku, ikdyž jste to třeba nikdy předtím nezkusili.

3. Neděle 18.9.
Celý den je volný sjezd, takže jezdí kdo chce a jak chce.

Kdo jede a platby


Peníze není nutné posílat. Cena půjčení Baraky je 220 kč na den + vratná záloha 2000 kč. Jistě tedy pochopíte, že větší množství záloh bych platit nemohl :-) Na detailech se pak domluvíme až podle toho kdo pojede a kolik nás celkem bude. Postupně budu dávat vědět kdo pojede.

Ubytování
Ubytování bude jako vždy ve stanech. Kemp v Malém Ratmírově je vybaven slušně, má vlastní hospodu, takže jídlo není třeba vozit. Je dobré mít teplý spacák protože už holt máme září. :-)

Lodě
Lodě zapůjčíme už v Brně ve WaterElementu. Ideálním plavidlem je nafukovací Baraka, která má samovylévací dno, které oceníte hlavně po průjezdu velkými vlnami. Pálavu která samovylévací dno nemá nedoporučuji. Určitě pak není možné jet na raftu, protože by úzkým korytem neprojel. Naprosto nutné jsou vesty a helmy a vzhledem k teplotě vody je nutný i neopren a vodácká bunda. Detailní ceník je zde.

Doprava
může být zajištěna auty, případně vlakem. Auta jsou samozřejmě lepší, flexibilnější a hlavně rychlejší. Dejte mi prosím tedy vědět kdo můžete auto vzít. Samostatnou kapitilolou je pak doprava na místě. Vystoupit se dá buďto hned za horním peřejnatým úsekem odkud Vás nazpět doveze autobus, nebo můžete jet až dolů odkud jezdí jak autobus tak i vlak. Je to taková místní úzkokolejka a jede se v otevřeném uhláku. :-)


Výzva naší výpravy
Výzvou naší výpravy bude už potok samotný. Jde hlavně o to že úzkým korytem se žene opravdu spousta vody, takže pokud se někdo necvakne na některé ze 4 kaskád, tak je fakt dobrej. Jak to celé vypadá najdete zde:


Jako vždy mi prosím dejte vědět co nejdříve, máte-li o výpravu zájem, ať můžu co nejdřív rezervovat lodě na jirimuric@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat