čtvrtek 8. září 2011

Napříč Prahou přes tři jezy - 28.9.2011

Přátele, kamarádi, vodáci,

rád bych Vás tímto pozval na pro mnohé poslední letošní vodáckou akci, která je zároveň jednou z nejhezčích a nejzajímavějších, protože se projíždí přímo historickým centrem Prahy. Máme tak jedinečnou šanci uvidět Prahu tak, jak ji hned tak někdo nezná. Na lidích budeme projíždět přímo pod Karlovým mostem a zajet si můžeme i přímo do Čertovky. Tohle je možné vždy jen jednou v roce na den České státnosti 28.9.


Plán celé akce

Středa 28.9.
Sraz si dáme ve středu ráno v 7.00 hodin dole v Pisárkách (mapa je zde) odkud vyrazíme auty do Prahy. Tam budeme mít přímo na startu zajištěné loďě. Poté si v rámci tzv. volného splutí sjedeme celý úsek. Skončíme na Štvanici odkud poté budeme odjíždět. Podle časových možností si samozřejmě můžeme Prahu prohlédnout, pojíst něco dobrého atd. což bychom do detailu probrali na nějaké předodjezdové schůzce.

Mapa splouvaného úseku je zde.
Detailní informace o celé akci naleznete přímo na stránkách pořadatele zde.


Lodě
Jet se dá celé řadě lodí, ale takovou ideální variantou je nejspíše kánoj Samba, přípaně Vydra. Vzhledem k tomu, že loď je třeba zajistit proti potopení, tak je lepší variantou Samba, která díky svým dutým komorám plave i při úplném zatopení. Povinné jsou samozřejmě plavací vesty a také helmy (stačí když si vezmete třeba helmu na kolo). Tohle je kontrolováno pražskou říční policií a je to opravdu nutné. Doporučit pak hlavně při horším počasí můžu i neoprenové obleky. Ty už povinné nejsou, ale při horším počasí se mohou hodit. :-) Cena půjčení Samby je 350kč (v ceně loď, padla, vesty a jeden barel). Vydra se dá půjčit za 300kč. V ceně je zahrnuto to samé, ale vzhledem k tomu, že loď by bylo nutné dodatečně zajištovat proti potopení tak Samba je opravdu rozumější varianta.

Kdo jede a platby


Peníze mi prosím posílejte na můj skvělý účet v mBank, kterou tímto jako vždy doporučuji :-). Číslo účtu je 670100-2200069941/6210 a částka za půjčení Samby je 350kčtedy slušných 175kč na osobu. Níže také budu postupně informovat o tom kdo jede.

Zatím jsou přihlášeni:

Loď 1.
Jirka Mu. .......zaplaceno
Markéta Š......zaplaceno

Loď 2.
Jirka Mr. .......zaplaceno
Pája Š. ..........zaplaceno

Loď 3.
Mirek S. ........zaplaceno
Soňa Č. .........zaplaceno

Doprava
může být zajištěna auty, případně autobusem, nebo vlakem. Auta jsou samozřejmě lepší, flexibilnější a hlavně rychlejší. Dejte mi prosím tedy vědět, kdo můžete auto vzít.

Kontakty na mě jsou jirimuric@seznam.cz, případně 608 083 586.

Žádné komentáře:

Okomentovat