úterý 23. srpna 2011

Salza - Rakousko 10 - 11. září 2011

Přátele, kamarádi, vodáci,

rád bych Vás pozval na sjíždění jedné z nejhezčích řek v Rakousku Salzy. Jedná se o svižně tekoucí řeku, s nádherné průzračnou vodou v rakouských Alpách poblíž známého lyžařského střediska Hochkar. 


Plán celé akce

1. Sobota 10.9.
v brzských ranních hodinách odjezd z Brna do Rakouska. Příjezd do kempu ve Wildalpenu kolem 9.00 hodin, postavení stanů a první den na vodě.

2. Neděle 11.9.
druhý den na vodě, večer odjezd zpět domů.

Oba dva dny se dá délka trasy přizpůsobit stavu vody, časovým a dalším podmínkám. Trasa tak může měřit 10-30 km. Krásně se dá stihnout i těch 30 km, protože řeka teče svižně a nemá žádné táhlé voleje.

Ubytování
Ubytování bude jako vždy ve stanech. Protože kempovné v Rakousku stojí cca 8 Euro volíme raději příjezd v sobotu ráno, abychom platili jen jednu noc. V kempu jsou teplé sprchy zdarma, k dispozici je lednička a zastřešené stoly. Ve vesnici nad kempem jsou cca 2-3 hospůdky kam se dá zajít na večeři. V kempu není žádný obchod s potravinami.

Lodě
Lodě zapůjčíme už v Brně ve WaterElementu. Ideálním plavidlem je nafukovací Baraka, která má samovylévací dno, které oceníte hlavně po průjezdu velkými vlnami. Pálavu která samovylévací dno nemá nedoporučuji. Určitě pak není možné jet na raftu, protože pro ten je na Salze nutné mít certifikovaného průvodce. Naprosto nutné jsou vesty a helmy a vzhledem k teplotě vody je nutný i neopren a vodácká bunda. Salza je horská řeka, takže i v létě je voda studená a ve vodě se při nechtěné koupeli nedá vydržet dlouho. Detailní ceník je zde.

Kdo jede a platby


Peníze není nutné posílat. Cena půjčení Baraky je 220 kč na den + vratná záloha 2000 kč. Jistě tedy pochopíte, že větší množství záloh bych platit nemohl :-) Na detailech se pak domluvíme až podle toho kdo pojede a kolik nás celkem bude. Postupně budu dávat vědět kdo pojede.

Na kajaku jedou:
Laďa J.
Iva F.
Jirka M.
Erik M. - možná
Honza P. - možná

Doprava
je možná pouze auty pokud nechcete vyrazit s nějakou cestovkou. Na místo se dá dorazit i bez rakouské dálniční známky (podle mapy.cz je pak cesta o cca 20 minut delší, tedy 4.15 hod.)

Výzva naší výpravy
Výzvou naší výpravy bude už samotná řeka Salza, ale pokud byste rádi zkusili něco víc, tak můžeme vyzkoušet skok z můstu nad řekou. Ten je vidět zruba v šesté minutě následujícího videa a je to cca 5m nad vodou :-).


Jako vždy mi prosím dejte vědět co nejdříve, máte-li o výpravu zájem na jirimuric@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat