středa 30. května 2012

Rakouské řeky - 9 - 10. června 2012


Přátele, kamarádi, vodáci,

rád bych Vás pozval na sjíždění jedné z nejhezčích řek v Rakousku Salzy, případně nějaké další rakouské řeky (nabízí se např. Enns). Salza je svižně tekoucí řeku, s nádherné průzračnou vodou v rakouských Alpách poblíž známého lyžařského střediska Hochkar. Druhou řeku bychom řešili až na místě.


Plán celé akce

1. Sobota 9.6.
v brzských ranních hodinách odjezd z Brna do Rakouska. Příjezd do kempu ve Wildalpenu kolem 9.00 hodiny, postavení stanů a první den na vodě.

2. Neděle 10.6.
druhý den na vodě (buďto znovu Salza, nebo přejezd na jinou řeku), večer odjezd zpět domů.

Délka trasy se dá přizpůsobit stavu vody, časovým a dalším podmínkám. Trasa tak může měřit 10-30 km. Krásně se dá stihnout i těch 30 km, protože řeka teče svižně a nemá žádné táhlé voleje.

Ubytování
Ubytování bude ve stanech. Protože kempovné v Rakousku stojí cca 8 Euro volíme raději příjezd v sobotu ráno, abychom platili jen jednu noc. V kempu jsou teplé sprchy zdarma, k dispozici je lednička a zastřešené stoly. Ve vesnici nad kempem jsou cca 2-3 hospůdky, kam se dá zajít na večeři. V kempu není žádný obchod s potravinami.

Lodě
Lodě zapůjčíme už v Brně ve WaterElementu. Ideálním plavidlem je nafukovací Baraka, která má samovylévací dno, které oceníte hlavně po průjezdu velkými vlnami. Pálavu která samovylévací dno nemá nedoporučuji. Určitě pak není možné jet na raftu, protože pro ten je na Salze nutné mít certifikovaného průvodce. Naprosto nutné jsou vesty a helmy a vzhledem k teplotě vody je nutný i neopren a vodácká bunda. Salza je horská řeka, takže i v létě je voda studená a ve vodě se při nechtěné koupeli nedá vydržet dlouho.

Kdo jede a platby


Platby budeme řešit až později v závislosti na tom, kolik se Vás přihlásí.

Na kajaku jedou:
Laďa J.
Iva F.
Jirka M.
Karel S.

Na Barace jedou:
Honza K.
Lenka K.

Pojištění
Pojištění včetně pojištění rizikových sportů (nutné pro divokou vodu) od Allianz stojí 56,- kč na den. Přes bývalého kolegu ve STUDENT AGENCY ho můžu zajistit i online. Potřebovat budu pouze celé jméno, datum narození a rodné číslo.

Doprava
je možná pouze auty. Na místo se dá dorazit i bez rakouské dálniční známky, jedná se o cca 300 km a cesta trvá přibližně 4 hodiny. 

Výzva naší výpravy
Výzvou naší výpravy bude už samotná řeka Salza, ale pokud byste rádi zkusili něco víc, tak můžeme vyzkoušet skok z můstu nad řekou. Jak to vypadalo během naší loňské výpravy můžete vidět zde. Ve videu jsou nejdříve fotky, pak i videa ze skákání a skákalo se v lodích.




Jako vždy mi prosím dejte vědět co nejdříve, máte-li o výpravu zájem na jirimuric@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat